5 tips voor thuiswerken met een Apple MacBook

Werkt u vanuit huis op uw Apple MacBook? Dan wil je dat je werkplek net zo comfortabel is als die op kantoor. Op die manier kun je ook thuis efficiënt werken. Hier geven we je de 5 beste tips om thuis zo productief mogelijk te werken op je Apple MacBook.

Thuiswerken met Apple MacBook

We hebben een aantal handige tips voor je verzameld om je te helpen het meeste uit je thuiswerkdag te halen.

 1. Gebruik apps die je helpen concentreren

  Om productief te werken, moet je je concentreren. In de App Store vind je verschillende apps die je daarbij helpen. Zo kun je apps als Backdrop, Time Out en RescueTime gebruiken om het meeste uit je tijd te halen. Backdrop verwijdert afleidingen zodat je je beter kunt concentreren op waar je mee bezig bent. Time Out herinnert u eraan wanneer het tijd is voor een pauze. En RescueTime helpt u uw tijd te beheren. Zodat u zich de hele dag kunt concentreren en meer gedaan krijgt.

 2. Werk met een extra scherm dankzij Sidecar

  Als je gewend bent om op kantoor met meerdere beeldschermen te werken, voelt het scherm van je MacBook een beetje krap aan. Heb je thuis geen extra beeldschermen? Gebruik dan gewoon uw Apple iPad als tweede scherm naast uw Apple MacBook dankzij Sidecar. Zo heeft u meer ruimte om al uw werk overzichtelijk weer te geven.

 3. Werk ergonomisch

  Als u de hele dag op uw Apple MacBook werkt, is het belangrijk dat u ergonomisch werkt. Zorg er daarom voor dat het scherm van uw MacBook op ooghoogte staat. Zo zit u niet de hele tijd voorovergebogen en wordt uw rug minder belast. Een laptopstandaard is hiervoor een eenvoudige oplossing. Vind je het lastig om in de juiste houding te werken? Gebruik dan een app zoals HLTH. Die meet je werkhouding en geeft meldingen als je verkeerd zit.

 4. Schakel afleidende meldingen uit

  Berichtgeving van afleidende apps uitschakelen

  Ga naar dekking
  Berichtgeving van afleidende apps uitschakelen

  Ga naar dekking
  Als je lekker aan het werk bent, vermijd je liever afleidende meldingen. Je kunt die groepschats na het werk altijd nog eens herlezen. Schakel daarom meldingen uit voor applicaties die je niet voor je werk gebruikt. Je kunt dit snel en eenvoudig doen via Systeemvoorkeuren.

 5. Organiseer uw dag met herinneringen en agenda

  Om veel gedaan te krijgen als je thuis werkt, is een goede dagplanning belangrijk. Je MacBook wordt standaard geleverd met 2 handige programma's daarvoor. Overzichtelijke to-do-lijstjes maak je met Herinneringen. Om nog meer structuur in je dag aan te brengen, gebruik je Agenda. Naast het bijhouden van je afspraken, kun je Agenda ook gebruiken om een planning te maken. Zo kun je thuis je dag plannen.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0