5 manieren waarop MacBook met iPhone werkt

Voor veel fans van Apple is het ecosysteem een belangrijke reden om bij Apple te blijven. Apple apparaten zijn gemaakt om goed met elkaar samen te werken. Het is daarom interessant om voor een iPhone te kiezen als je al een MacBook hebt. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Hier vertellen we je 5 manieren waarop Apple MacBook samenwerkt met Apple iPhone.

Wat heb je nodig?

De volgende onderdelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat alles goed samenwerkt:

 • iPhone met de laatste updates
 • MacBook
 • MacOS Catalina met de laatste updates
 • MacBook en iPhone gebruiken dezelfde Apple ID

Manieren waarop MacBook met iPhone werkt

Volg deze stappen om MacBook met iPhone te laten werken:

 1. Reageren op iMessage.

  Een sms of iMessage komt binnen op Apple MacBook als je Apple iPhone gebruikt met dezelfde Apple ID. Zo kun je snel reageren op binnenkomende berichten terwijl je aan een verslag of presentatie werkt. Alles komt binnen via de Berichten-app op Macbook. Om dit in te stellen, doorloop je de volgende stappen op je iPhone: Ga naar Instellingen → Berichten → SMS doorsturen en selecteer daar je Apple MacBook, zodat deze geautoriseerd is om berichten te ontvangen en te versturen.

 2. Neem de telefoon op.

  Naast het ontvangen van berichten, word je natuurlijk ook wel eens gebeld. Door op beide apparaten dezelfde Apple ID te gebruiken, kun je gemakkelijk een telefoontje beantwoorden vanaf je MacBook. Dit geldt niet alleen voor gewone telefoongesprekken, maar ook voor Facetime-gesprekken. Om het reguliere bellen vanaf de Apple MacBook in te stellen, doorloop je eerst een aantal stappen op de Apple iPhone: Ga naar Instellingen → Telefoon → Bellen vanaf andere apparaten en schakel deze optie in.

 3. Bestanden delen.

  Sommige bestanden, zoals foto's en video's, zul je snel van je iPhone naar je MacBook willen verplaatsen. Hiervoor biedt AirDrop een handige oplossing. Open een foto of video op je Apple iPhone en veeg vanaf de onderkant van het scherm naar boven. Zorg daar dat AirDrop is aangevinkt. Ga terug naar de foto of video en klik rechtsonder op het share icoontje. Apple Macbook verschijnt dan in de AirDrop-lijst, zodat je het bestand binnen enkele seconden kunt overzetten.

 4. Universeel klembord

  Blogs, berichten op sociale media en nieuwsartikelen, je leest heel wat op je iPhone. Maar er is informatie die je liever terugleest op een groter scherm. Met het universele klembord van Apple kun je de link naar een artikel of stuk tekst op de iPhone kopiëren. Die wordt dan onthouden in het Universele Klembord. Eenmaal achter je MacBook druk je 2 vingers op het touchpad en selecteer je plakken. De gekopieerde tekst van je iPhone verschijnt dan op je MacBook.

 5. Back-ups maken.

  Uw back-ups worden het best offline bewaard, zodat u altijd bij uw bestanden kunt. Dat is handig als er iets misgaat of als je geen verbinding hebt. Back-ups maak je eenvoudig via Finder op je Apple MacBook. Sluit eerst de Apple iPhone aan met de bijbehorende usb-kabel en open Finder. Selecteer nu iPhone onder Locaties. Selecteer vervolgens de knop Maak nu back-up en de rest gaat vanzelf.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0