5 Ideeën Voor De Overstap Van Windows Naar Macbook

De overstap van Windows naar Apple is even wennen. Waar zit de juiste muisknop? En hoe gebruik je je vertrouwde sneltoetsen voor het kopiëren en plakken van stukken tekst?

Overstappen van Windows naar Macbook

In deze tekst geven we u 5 ideeën voor de overstap van Windows naar Apple Macbook.

 1. Gebruik de juiste muisknop

  Het trackpad van uw Apple Macbook is zeker 1 grote knop. Ongeacht waar u op het trackpad klikt, het effect is altijd hetzelfde als wanneer u de bekende linkermuisknop gebruikt. Als u met twee vingers op het trackpad drukt, gebruikt u de juiste muisknop. Op deze manier gebruikt u voor al uw toepassingen dezelfde mogelijkheden als op uw verouderde Windows-laptop.

 2. Werken met sneltoetsen

  Op uw Windows laptop kopieert, verkleint en plakt u tekst met de belangrijke toetsencombinaties ctrl + C, X en V. Op MacGuide gebruikt u dezelfde letters, maar dan samen met de cmd toets. Hetzelfde geldt voor bijna alle sneltoetsen die u van Windows gewend bent. Verwissel gewoon ctrl met cmd, en gebruik alle bekende sneltoetsen op Apple MacGuide.

 3. Pages, Numbers en Keynote

  Net als uw verouderde Windows-laptop bevat uw nieuwe MacGuide geen vooraf geïnstalleerde Microsoft Office. Wat u wel kunt zien, zijn de programma's Pages, Numbers en Keynote. Dit zijn gratis programma's van Apple voor tekstverwerking, het maken van spreadsheets en het maken van weergaven. Je hoeft dus niet op zoek naar een apart softwareprogramma om toch al je werk te doen. Deze apps vallen onder Apple iWork, de tegenhanger van Office. Het mooie is dat iWork past bij Office en je in staat stelt Word- en Excel-papieren te openen in je MacGuide.

 4. Zoek toepassingen en informatie.

  De navigatie en mappenstructuur van uw nieuwe Macbook zijn een beetje anders dan u gewend bent. Gelukkig kun je met één handige toetsencombinatie naar alles zoeken, zonder in ingewikkelde menu's en mappen te hoeven duiken. Druk op cmd + spatiebalk op je toetsenbord en Spotlight verschijnt. Dit is een zoekbalk waarmee je je hele laptop kunt doorzoeken op bijvoorbeeld applicaties, informatie en contacten. Je krijgt ook websites te zien als opties waar je mogelijk extra details over je zoekopdracht kunt vinden. Siri, de privéassistent in MacOS die werkt met spraakherkenning, kan zelfs programma's en informatie voor je opzoeken. Vraag Siri gewoon om een bestand of map te zoeken of een programma te starten.

 5. Gebruik de bedieningstoetsen

  Hoewel uw Apple Macbook de hoogste rij F-toetsen heeft, vergelijkbaar met uw verouderde Windows laptop, zijn het nu vooral de pictogrammen en mogelijkheden die het hoofddoel kunnen zijn. Op de Apple MacGuide Pro zijn de toetsen zelfs vervangen door een Touch Bar. Met die eerste rij op het toetsenbord kun je met één druk op de knop de helderheid van je scherm aanpassen of het geluid harder zetten. Je kunt zelfs eenvoudig overschakelen naar het volgende deuntje terwijl je naar Spotify luistert of een overzicht bekijken van al je openstaande programma's.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0