5 ideeën om te wennen aan uw Chromebook

Chromebook Gebruik Idee

Chromebooks verschillen nauwelijks van de hoger erkende MacBooks of Windows-laptops. Dat komt doordat het Chrome OS-werksysteem anders werkt dan Windows of macOS. Het lijkt ook totaal anders dan wat u gewend bent. Gelukkig is er geen reden tot paniek, want met deze 5 handige ideeën en tips zult u snel gewend zijn aan uw nieuwe Chromebook.

 1. Welke apps zijn waarvoor gemaakt?

  Het grootste verschil waarmee een Chromebook je confronteert zijn de apps. Deze verschillen qua naam voornamelijk van Windows of macOS. Maak je geen zorgen, want de functionaliteiten zijn bijna identiek. Je kunt bijvoorbeeld Google Docs gebruiken als alternatief voor Word en Hangouts als alternatief voor Skype of Facetime. Neem even de tijd om de apps te leren kennen en je zult ontdekken dat ze ongeveer hetzelfde zijn als je gewend bent. En wat helemaal mooi is: deze apps zijn gratis.

 2. Handige snelkoppelingen.

  Een ander element dat opvalt aan Chromebooks is dat het toetsenbord totaal anders lijkt te zijn. Gelukkig zijn de meeste sneltoetsen op Chromebooks hetzelfde als op gewone laptops. Je hebt bijvoorbeeld nog steeds de basiscombinatie Ctrl C en Ctrl V om te hakken en plakken, maar de zoomfunctie is er nog steeds. Met Ctrl + Shift + of – zoom je in of uit. Dat is ook de manier waarop het werkt op Windows. Dus hoewel het toetsenbord totaal anders lijkt te zijn, zijn veel sneltoetsen hetzelfde.

 3. Hoe maak je een screenshot?

  Schermafdrukken maken: het is de hele tijd handig. Het werkt wel iets anders op een Chromebook dan normaal. Op een laptop had je een enkele knop om een schermafbeelding te maken, maar een Chromebook heeft een mix nodig. Gebruik Ctrl en het belangrijkste met de talrijke vierkantjes om een screenshot te maken. Gebruik je daarnaast ook nog de shift-toets, dan maak je zeker een screenshot van een deel van je scherm. Superhandig, toch?

 4. Hoe gebruik je de juiste muisknop?

  Wanneer u een Chromebook voor het eerst gebruikt, lijkt het alsof er geen echte muisknop is. Dit komt doordat er geen fysieke knop is die je gewoon indrukt. Natuurlijk hebt u wel de keuze om de juiste muisknop te gebruiken. Hoe? Er zijn 3 methodes. De eerste manier is om met 2 vingers op het touchpad te drukken. Manier 2 is door Alt ingedrukt te houden en daarna te klikken. De laatste keuze is om gebruik te maken van een aparte muis die een fysieke juiste muisknop heeft.

 5. Afdrukken op een Chromebook

  Vroeger werkte het afdrukken op een Chromebook niet zo goed. Tegenwoordig werkt bijna elke printer op een Chromebook. Het enige wat je nodig hebt is een printer die je gewoon via wifi aansluit. Via chrome://gadgets voeg je een printer toe, waarna je gewoon elk document afdrukt zoals je misschien gewend bent van gewone laptops.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0